08-406 22 00 · Sophiahemmet, Hus G, Valhallavägen 91, Stockholm

Diagnostik

Vår unika diagnosprocess kombinerar toppmodern utrustning med mångårig erfarenhet. Redan efter första besöket får du en färdig diagnos och behandlingsplan.

Genomlysning

Genomlysning kan bäst beskrivas som liveröntgen. Till skillnad från traditionell röntgen, där en ögonblicksbild av området ges, skapar genomlysning en dynamisk bild där en filmsekvens visar hur ben, leder och liknande rör sig. Detta gör det också pedagogiskt lättare för läkaren att förklara för dig som patient vad problemet består i.
En röntgenmaskin i bakgrunden och personal från Arcademy som går förbi
Bild av en fot som undersöks med ultraljud på Arcademy

Ultraljud

Genomlysningen visar de hårda kroppsdelarna – ben och leder. Med ultraljud kan man se de mjuka delarna, exempelvis hur senorna fungerar och om det finns några knölar. Tillsammans skapar genomlysningen och ultraljudet en dynamisk undersökning, alltså en undersökning fokuserad på funktion och rörelse.

Erfarenhet

Toppmodern utrustning är naturligtvis viktigt. Men ännu viktigare är det att ha erfarenheten. att kunna tolka vad monitorerna visar. Att med egna ögon och händer se och känna. Vi fyra kirurger på Arcademy har tillsammans över 125 års erfarenhet av det vi jobbar med. Efter 30 minuters konsultation hos oss får du en utförlig klinisk bedömning och en komplett diagnostik. Vi når i princip alltid fram till ett lösningsförslag och rekommenderad vidare behandling.
Kirurgerna på Arcademy Thor Söderberg och Elisabeth Hagert håller om varandra

Vanliga diagnoser vi behandlar

På Arcademy behandlar vi sjukdomar och skador som påverkar funktionen i händer, fötter, armbågar och nerver. Nedan finner du ett urval av de vanligaste diagnoserna vi behandlar hos oss.