Operation

Vår ambition är att du ska känna dig trygg och välinformerad under hela besöket. Välkommen till oss på operation!

Högutbildad personal

Du kommer att få träffa vårt professionella operationsteam som består av kirurg, anestesiolog och sjuksköterskor. Vi har endast specialistutbildade sjuksköterskor som tar hand om dig, så som anestesisjuksköterska och operationssjuksköterska. Alla operationer sker i våra moderna operationssalar.

Inför din operation

Här kan du ladda ner information som är viktigt att känna till inför din operation. Vissa dokument finns både på svenska och engelska. 

Gå igenom dina mediciner inför operation (SV)
Inför operation i lokalbedövning (SV), (ENG)
Inför operation i lokalbedövning med sedering (SV), (ENG)
Inför operation i narkos (SV), (ENG)
Övernattning på Sophiahemmet (SV)

Uppvak

Direkt efter operation får du ligga på vår uppvakningsavdelning tills vi bedömer att du är klar att gå hem eller flyttas till Sophiahemmets vårdavdelning om du ska övernatta.

Efter operation

När du kommit hem efter operation är det viktigt att ta det lugnt och vila. Högläge av den operareade kroppsdelen och regelbunden smärtlindring. Skydda ditt förband när du duschar.

Vi har som ambition att ringa upp dig dagen/närmaste vardag efter operationen för att höra hur du mår och om du har några frågor. Vi ringer från dolt nummer.

Fysisk aktivitet, när kan jag börja träna igen?

Vilken typ av träning och rörelse som är bäst för dig kan du få rådgivning om i samband med operationen. Ibland kan du behöva få hjälp av en fysioterapeut. Rådgör med din läkare eller fysioterapeut om när du kan börja eller återuppta din träning. Viktigt att du tar det lugnt första tiden efter operationen och följer de råd som läkaren ger dig.