Rehabilitering

Våra fysioterapeuter är specialiserade på rehabilitering av händer, armbågar, axlar och fötter.

På Arcademy arbetar högspecialiserade fysioterapeuter med mångårig erfarenhet av rehabilitering i de specialiteter vi behandlar.

Rehabilitering är viktigt

Oavsett om en skada har inträffat, du har en överansträngning efter idrott/arbete eller har genomgått en operation, är rehabilitering essentiellt för att optimera din funktion. Genom noggrann vägledning får du hjälp att återgå till arbete, idrott och en smärtfri vardag.

Vi är bevisat bra på rehabilitering

Vårt rehabiliteringsteam har arbetat i många år med fokus på skador och sjukdomar som påverkar händer och fötter. Våra fysioterapeuter har förutom magisterutbildning i idrottsmedicin och ortopedi, lång erfarenhet och ett genuint intresse för sin specialitet. Det leder till att på bästa sätt rehabilitera dig tillbaka till ett aktivt liv.

Rörelseträning och träningshjälpmedel

Beroende på vilken skada eller sjukdom du har, krävs olika typer av rehabilitering. Ofta kombineras aktiv sjukgymnastik med ortopedtekniska hjälpmedel, till exempel stödskenor eller skor som skyddar och bidrar till läkning av din skada.

AirSelect™ Short

Optimal användning: Airselect™ Short erbjuder ett utmärkt stöd för fot och fotled med sina tre luftceller varav två är individuellt justerbara och erbjuder en överlägsen stabilitet och passform.

Squared Toe Post-op Shoe

Optimal användning: Den postoperativa skon med fyrkantig tådel hjälper förband att hållas rena och tår torra, och erbjuder skydd efter postoperativa procedurer och framfotstrauma.

Här följer några tips på hur du använder kryckor

Gå upp för en trappa

1. Friska foten först

2. Opererade foten sen

3. Kryckorna sist

Gå ner för en trappa

1. Kryckorna först

2. Opererade foten sen

3. Friska foten sist

Hur ska jag ställa in mina kryckor?

När du ska ställa in dina kryckor är detta en bra höjd att förhålla sig till.