Vanliga frågor

Här hittar du snabbt svar på några av våra vanligaste frågor. Du är förstås alltid välkommen att kontakta oss om du inte hittar svaret på din fråga.

Hur gör jag för att bli patient hos er?

SVAR: Vi tar emot både privatbetalande och försäkringskunder. Som privatbetalande ringer du vår mottagning och bokar tid. Om du är försäkringskund tar du kontakt med ditt försäkringsbolag så bokar de in dig.

Hur gör jag om jag måste avboka min tid?

SVAR: Som privatbetalande ringer du mottagningen. Om du är försäkringskund har du antingen fått ett sms med bokningen där du kan boka av/om tiden upp till 24 timmar innan besöket. Om du bokat ditt återbesök via mottagningen ringer eller mailar du oss så hjälper vi dig.

Hur lång tid tar ett besök?

SVAR: Våra besökstider är normalt 30 minuter, detta för att du som patient ska få tid att ställa frågor samt för att läkaren ska hinna göra en grundlig undersökning.

Tar ni emot barn?

SVAR: Vi tar emot ungdomar från 16 års ålder.

Har ni långa väntetider?

SVAR: Nej, vi har inga långa väntetider. Oftast kan du få en tid inom en vecka.

Kan jag få lugnande läkemedel i samband med operation?

SVAR: Ofta kan lugnande medicin ordnas i samband operationen, det är viktigt att du diskuterar detta med din läkare när operationen planeras.

Hur lång tid efter operationen behöver jag stanna hemma innan jag går tillbaka till jobbet?

SVAR: Det beror helt och hållet på vilken typ av ingrepp som är utfört samt vad du har för slags arbete. Diskutera eventuell sjukskrivningstid med din läkare i samband planering för operation.

Vad kostar det att bli opererad hos er?

SVAR: Det varierar beroende på vilket ingrepp som ska göras. Det bästa är att boka en tid för konsultation och i samband med den även få ett pris för en eventuell operation. Har du försäkring täcker ditt försäkringsbolag ofta kostnaden för en operation.

Hur stor förbättring kan jag förvänta mig av en operation?

SVAR: Det beror på dina individuella förutsättningar. Allt detta går läkaren genom med dig inför operationen för att göra dig så förberedd som möjligt.